Σάββατο, Μαΐου 05, 2012

Γιατί ψηφίζω Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία
Αφορμή για το κείμενο, δεν είναι μια προπαγανδιστική διακήρυξη των φιλελεύθερων θέσεων της Δράση -Φιλελεύθερη Συμμαχία Αλλά η ανάδειξη της απουσίας θέσεων ( μέχρι και εχθρικής στάσης) από διάφορα κόμματα, απέναντι στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Αρχίζουμε με την ΝΔ.
Έτσι γενικόλογα, πρώτον χωρίς να κατονομάσει ποιες είναι αυτές οι συντεχνίες, δεύτερον. γιατί δεν τις πολέμησε όσο καιρό στήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας ( το αντίθετο μάλιστα, υπέθαλπε τις προνομιακές αυτές ομάδες δίνοντας ολοκληρωτική κάλυψη στον Υπουργό μεταφορών κ.Βορίδη).


Στο ΠΑΣΟΚ.
Μένει να μας απαντήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τι τον ( τους ) εμπόδισε να προβούν στα παραπάνω μέτρα, τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια κυβέρνησης. Μήπως ο τιτάνας, της πολιτικής Α. Λοβέρδος ?
Εμείς, θα περιμένουμε να πάρουμε απάντηση.
Θα μας έρθει... ?

Για τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, δεν πρόκειται να πούμε τίποτα. Είναι δηλωμένοι πολέμιοι του ανοίγματος κάθε κλειστού επαγγέλματος ( τουλάχιστον έχουν ειλικρίνεια). Βλέπετε υπάρχει μια ασυμβατότητα, με την καινοτομία και ανάπτυξη βασισμένη σε ιδιωτικά κριτήρια ( τώρα αν η ζωή που διάγουν, βασίζεται πάνω στις πολυτέλειες της ιδιωτική οικονομίας αυτό είναι ένα άλλο θέμα.).

Η Δημοκρατική Συμμαχία -για να πούμε την αλήθεια – υποστηρίζει στις προγραμματικές της θέσεις το άνοιγμα. Στην κρίσιμη στιγμή όμως ,κατά την διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου τήρησε ουδέτερη στάση.

Υπάρχει επίσης και η Δημιουργία Ξανά που αναφέρει ξεκάθαρα στις θέσεις της Απελευθερώνονται όλα τα επαγγέλματα. Όποιος έχει τα προσόντα που ορίζει ο νόμος θα μπορεί να τα ασκεί.”
Aπλά,  είναι ένας καινούριος σχηματισμός και δεν μπορεί να κριθεί με αυστηρότητα. Τα δείγματα του όμως, είναι ενθαρρυντικά.

Τέλος υπάρχει και ο συνδυασμός  Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία. Με συγκεκριμένες ιδέες και αντιλήψεις, για το ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων. Ιδέες που αναπτύχθηκαν όχι πρόσφατα, αλλά από την αρχή. Ιδίως, από τον ιδρυτή της Δράσης Στέφανο Μάνο. Με παρρησία, χωρίς φόβο και συστολή απέναντι στα συντεχνιακά κυκλώματα, που θέλησαν να λασπολογήσουν τον ίδιο αλλά και τους υποστηρικτές αυτών των θέσεων.
Θέσεις, που αρμόζουν σε μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη κοινωνία.
Μια κοινωνία που θα βασίζεται στην ισονομία, προς όλους του πολίτες ( και όχι σε κάποια μόνο μερίδα αυτών).
Μια κοινωνία που εξελίσσεται, προσαρμόζεται και πρωτοπορεί σε διαφορετικές συνθήκες.
Μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, ως πολίτες και όχι ως πελάτες.

Για αυτούς τους λόγους, θα ψηφίσω Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία.
Για να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στο κοινωνικό σύνολο.
Γιατί είμαστε πολίτες και όχι πελάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: