Αυτό είναι το ερώτημα που με απασχολεί εδώ και καιρό. Μάλιστα απασχολεί και πολλούς άλλους φίλους και γνωστούς .
Φυσικά, αναφέρομαι στις διαμαρτυρίες πολιτικών (κάθε χρώματος),δημοσιογράφων αλλά και συνδικαλιστών για το μη πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.Όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ μεικτα.
Πώς μπορεί να θεωρηθεί «μικρό» το ποσό αυτό ; Ποια είναι τα κριτήρια ; Φυσικά σε σχέση με αριθμούς μεγαλύτερους (π.χ. 5.000 ή 6.000 ευρώ) είναι σαφέστατα λίγα. Πόσοι είναι όμως αυτοί που κερδίζουν τέτοια ποσά…;
Συγκρινόμενα όμως με την πλειοψηφία των μισθών, που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα φαντάζουν τεράστια. Αν αναλογισθούμε και την σιγουριά της μονιμότητας, τότε η κατάσταση υπερτερεί υπέρ του Δημόσιου τομέα.
Γιατί λοιπόν, τόσες φωνές υπέρ των δημ. υπαλλήλων; Μήπως δεν φταίει ο τομέας αυτός για το έλλειμμα στην οικονομία ; Μήπως θα πρέπει να δουλεύουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που ανήκουμε στον ιδιωτικό, για να τροφοδοτούμε ένα κράτος ανεπαρκές ; Μήπως θα πρέπει να πληρώσουμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ τα «σπασμένα» ;
Σαφέστατα, οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων, αλλά και καταναλωτικού κοινού. Είναι γνωστό, ότι εκεί οφείλεται το χάϊδεμα.
Να είναι γνωστό όμως, ότι οι και οι μισθωτοί (αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες) δεν είναι λίγοι..
Ρωτήστε και τον Καραμανλή. Αυτός θα ξέρει καλύτερα…
1 σχόλιο:
Δημοσίευση σχολίου