Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2009

Ένα απαγορευτικό με σημασία...


Ένα απαγορευτικό με σημασία όπως είναι γραμμένο στο άρθρο του Στέλιου Κράλογλου από το Capital.gr, τμήμα του οποίου παραθέτω παρακάτω.



Εννέα θέσεις χαμηλότερα στην κατάταξη των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών βρέθηκε φέτος η χώρα μας σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η έρευνα διενεργείται μεταξύ 183 χωρών και η Ελλάδα διολίσθησε κατά 9 θέσεις, στην 109η από την 100η πέρυσι ευρισκόμενη πίσω από χώρες όπως η Ρουάντα, η Γκάνα και η Κένυα.



Η Ρουάντα, η Γκάνα και η Κένυα λοιπόν σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα. Για πάρα πολλούς (ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν καθημερινές συναλλαγές με το Δημόσιο) δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη.



Γιατί, άλλωστε να έρθει κάποιος να επενδύσει στην χώρα μας? Μια χώρα γεμάτη από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Φτιαγμένες-ίσως επίτηδες-με ατελείωτα εμπόδια. Τα οποία τα ξεπερνά κανείς με την γνωστή μέθοδο του λαδιού...



Αλλά αφού και όταν ιδρυθεί μια επιχείρηση, ο επενδυτής θα συναντήσει ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους. Με μέτρα που συνεχώς ανακαλούνται.
Ανάλογα με τις "ανάγκες" της εκάστοτε κυβέρνησης...



Γιατί να έρθουν τότε οι ξένοι (ισχυροί οικονομικά) επενδυτές...? Δεν πηγαίνουν στην Κένυα και στην Ρουάντα, στην Ελλάδα θα έρθουν...?


Δεν υπάρχουν σχόλια: