Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2007

Πετρέλαιο και ενεργειακή κρίση...


Ορμώμενος, από την απότομη μεταβολή του καιρού-και ακούγοντας κάποιους σχολιασμούς-μου ήρθανε στο μυαλό κάποιες ,απλές κατά την γνώμη μου σκέψεις που ζητάνε-όπως είναι λογικό-και τις αντίστοιχες απαντήσεις τους.
Το πρόβλημα λοιπόν, με την χρήση του πετρελαίου δεν είναι των τελευταίων χρόνων.Ίσως να επιδεινώθηκε αλλά από πάντα υπήρχαν εντάσεις , σχετικά με την τιμή του βαρελιού και για τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον.Το ερώτημα λοιπόν, που μου δημιουργήθηκε είναι το εξής : Αφού υπάρχουν τόσες εκμεταλλεύσιμες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -ενδεικτικά είναι η αιολική,υδροηλεκτρική ,ηλιακή ενέργεια, βιοκαύσιμα και άλλες μορφές- γιατί πολλές κυβερνήσεις-και ιδιαίτερα η δική μας- δεν θεσπίζει τα κατάλληλα μέτρα για την υποχρεωτική παραγωγή ,διάθεση και χρησιμοποίηση τους από τους πολίτες...?
Στην ουσία,οι πολίτες αυτοί θα είναι οι καταναλωτές από τους οποίους θα έχουν οικονομικά οφέλη, αλλά συγχρόνως και καθαρότερο περιβάλλον για όλους μας...
Ναι, για όλους.Ακόμα και για αυτούς, που προσπαθούν να αποκομίσουν υπερκέρδη από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος ,νομίζοντας ότι θα ξεφύγουν την τελευταία στιγμή και θα μετακομίσουν σε κάποιο άλλο πλανήτη, για να ζήσουν μια δεύτερη καθαρή ζωή...
Ελπίζω να μην πάει το-πονηρό(;)-μυαλό σας,ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα...
Δεν θα την δεχόμουνα ποτέ ως απάντηση,άλλωστε εσείς δεν είστε προκατειλημένοι...
Απλά, είμαστε όλοι απηυδησμένοι...
Όλοι μας.

4 σχόλια:

Haris είπε...

Έχει πολλά χρόνια που παρακαλώ να τελειώσει το πετρέλαιο. Για να ανακαστούμε να αξιοποιήσουμε τις εναλακτικές πηγές ενέργειες που αναφέρεις.

(Πολύ μου άρεσε εκείνο που είπες για την προκατάληψη. Έχεις απόλυτο δίκιο. Όποιος είναι προκατελλημένος δεν βλέπει καθαρά.)

Haris είπε...

@ Haris

Σκέψου ότι σε μερικές χώρες, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας αποτελούν κατά 29% της συνολικής...

Haris είπε...

Και στην Ελλάδα που έχουμε τόσες προοπτικές για την ανάπτυξη της φυσικής ενέργειας, δεν αξιοποιούμε ούτε το ελάχιστο...

Haris είπε...

@ Haris
Αυτό ήθελα, να περάσω στο ποστ...