Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2007

Beowulf και τρισδιάστατη εικόνα...


Το περασμένο Σάββατο, δόθηκε η ευκαιρία να δω την φημισμένη ταινία Beowulf. Μια ταινία γεμάτη όχι μόνο από ψηφιακά εφέ, (άλλωστε αυτά ποτέ δεν με συγκινούσαν...) αλλά με εικόνα ποιότητας 3D.
Aυτή η εικόνα λοιπόν, δίνει μια φοβερή αίσθηση όσο αφορά την παρακολούθηση της ταινίας.Μια ταινία με σενάριο- σχετικά- προβλέψιμο, επικό και με παγανιστικούς χρωματισμούς σε αρκετά σημεία.
Ένα σενάριο που -ίσως- λίγοι πρόσεξαν, γιατί όλοι σχεδόν αφεθήκαμε στην μαγεία της τρισδιάστατης εικόνας.Έτσι λοιπόν, βγαίνοντας από την κινηματογραφική αίθουσα ήρθαν αυθόρμητα στο μυαλό διάφορες σκέψεις.
Σκέψεις πάνω στο "κλασικό" κινηματογράφο που βλέπουμε μέχρι τώρα (με τα θετικά και τα αρνητικά του) αλλά και στον ¨μελλοντικό" ψηφιακό-τρισδιάστατο κινηματογράφο, που θα κυριαρχήσει-είναι σίγουρο-στα επόμενα χρόνια...
Ίσως είναι παρακινδυνευμένο, να βγάλουμε αυθόρμητα και αυθαίρετα συμπεράσματα τονίζοντας τα υπέρ ή τα κατά.
Αυτό άλλωστε δεν γίνεται σε κάθε τομέα, όπου η τεχνολογία είναι το κυρίαρχο στοιχείο ?Το θεμελιώδες στοιχείο όπου κάθε αντικείμενο, παίρνει διαφορετικές διαστάσεις και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα...?
Το σίγουρο είναι ότι ο κινηματογράφος θα αλλάξει, και δεν θα είναι ίδιος με τον τωρινό...
Δεν μένει παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις, και να κρίνουμε.

2 σχόλια:

Haris είπε...

Βρισκόμαστε σε μια έντονη εποχή μετάβασης. Πολύ καλό παράδειγμα το σινεμά (μια σπουδαία τέχνη) που αναφέρεις. Καλώς ή κακώς, αυτές οι μεταβολές γίνονται και αλλού και είναι μ' αυτό το σκεπτικό που ανάρτησα δυο κείμενα με θέμα τον καταναλωτισμό. Απλά θεωρώ ότι όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε την εποχή μας, τόσο πιο καλά θα σταθούμε στα νέα δεδομένα. Σε τέτοιες εποχές δεν χωρούν συναισθηματισμοί και νοσταλγίες -αντίθετα: πρέπει να τα σκοτώσουμε εμείς όσο γίνεται πιο γρήγορα τις παλιές μας συνήθειες. Δεν είναι στο χέρι μας, δεν έχουμε επιλογές. Όποιος το κατάλαβε αυτό, θα σωθεί.

Haris είπε...

@ haris

Είναι ένα δύσκολο, και λεπτό σημείο αυτό.
Σωστά μιλάς, όταν λες ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.
Απλά, χρειάζεται να πάρει λίγο χρόνο.