Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

Πόσο πιο κάτω να πάμε...?

Στο σημερινό post γίνει κάτι το διαφορετικό.Θα αναφερθούν κάποια αποσπάσματα απο sites και blogs (ειδησεογραφικά και μη)τα οποία θα ακολουθούν σχόλια.
Θα σας εξηγήσω στο τέλος το γιατί...

" Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι δεν υπήρχε προετοιμασία για τις πυρκαγιές " . Το ερώτημα, συνεπώς, δεν είναι αυτό που μονότονα επαναλαμβάνεται και πάλι αυτές τις ημέρες: Γιατί το μεταοθωμανικό ελληνικό κράτος έχει τα χάλια του; Το ερώτημα είναι γιατί οι επιδόσεις της κρατικής μηχανής απέβησαν τόσο κατώτερες από εκείνες που είχαμε δει πριν από τρία, μόλις, χρόνια. Το ερώτημα είναι ποιος φταίει για την παλινδρόμηση από τη λογική της ευθύνης στη λογική της κομματιζόμενης συντεχνίας. Και, προπάντων, το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να εγγυηθεί, στις 17 Σεπτεμβρίου, την αναβίωση- αλλά όχι για 20 μέρες μόνον- του πνεύματος, του ήθους και της αποδοτικότητας που το Ελληνικό Δημόσιο απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει εκείνο το μακρινό καλοκαίρι του 2004. (πηγή tvxs)

Σημ.: Πολλά ρωτάει ο δημοσιογράφος.Βάζει δύσκολα.Στα παιδάκια που έχουν μια ιδιαίτερη ψυχολογία πρέπει να τα φέρονται με ευαίσθητους χειρισμούς...


" Ελλιπέστατος ο πυροσβεστικός εξοπλισμός "
Οι προ δύο ετών καταστροφικές πυρκαγιές έδειξαν πόσο γερασμένος και ξεπερασμένος ήταν ο πυροσβεστικός εξοπλισμός που διέθετε το πυροσβεστικό σώμα της χώρας μας.

Η σημερινή τραγική εικόνα με τυλιγμένη στις φλόγες σχεδόν όλη την Αττική φανερώνουν πως το πάθημα δε λέει να γίνει μάθημα καθώς τα τελευταία δύο χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις που θα καθιστούσαν ικανή τη πυροσβεστική υπηρεσία έτσι ώστε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στη σημερινή κατάσταση.
(πηγή tvxs)

Σημ.:Σκέφθηκαν ότι, μπροστά στον Στρατηγό άνεμο (μα, δεν πήρε προαγωγή από το 2007...? Γιατί δεν τον κάνατε υφυπουργό Εσωτερικών, ας πούμε...), είναι κρίμα να αγοράσουμε περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό...


" Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα κομματικό πυροσβεστικό σώμα "
Αυθαίρετες αποστρατείες αξιωματικών για κομματικούς λόγους, παράνομες μεταθέσεις που στη συνέχεια ακυρώνονται από τα δικαστήρια, στημένοι διαγωνισμοί για προσλήψεις και προαγωγή των «ημέτερων». Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του πυροσβεστικού σώματος, όπως αποκάλυψε στο tvxs ο απόστρατος αρχιπύραρχος κ.Χρυσανθακόπουλος. (πηγή tvxs)

Σημ.:Σαν να τα λέτε λίγο αργά, κύριε απόστρατε αρχιπύραρχε,λίγο αργά...


" Σουφλιάς: Τα καμένα δεν θα γίνουν βίλες και οικόπεδα "
«Επειδή λέγεται και γράφεται από ορισμένους ότι οι δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται από την πυρκαγιά θα μετατραπούν σε οικόπεδα και βίλες, θέλω να επισημάνω ότι έχουν γίνει από πλευράς νομοθεσίας τα πάντα ώστε να μην επιτραπεί αυτό», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. (πηγή tvxs)

Σημ.:Μα φυσικά!Όπως κάνατε σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει το ΥΠΕΧΩΔΕ σας...

" Επιβαρυντικός παράγοντας τα πυκνά πευκοδάση! "
Σε στιγμές εθνικής τραγωδίας, η κυβέρνηση βρίσκει τρόπο να μας διασκεδάζει. Επιβαρυντικό παράγοντα για την εξάπλωση των πυρκαγιών χαρακτήρισε τα πυκνά πευκοδάση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος. Ίσως προσπαθούσε έτσι να δικαιολογήσει τις καταπατήσεις και τους αποχαρακτηρισμούς δασών ως μέτρο προστασίας απ’ τις φωτιές...

«Eίδαμε αναζωπύρωση [...] σε περιοχές που είναι πολύ πυκνές από πεύκα, δηλαδή πευκοδάση, που είναι κατά κάποιο τρόπο ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας, όσο ωραία κι αν είναι τα πεύκα, για την εξάπλωση των πυρκαγιών», δήλωσε ο κ. Αντώναρος.
(πηγή tvxs)

Σημ.:Δεν έχει άδικο! Είναι πιο ωραία, να μυρίζεις το μπετόν από τις μεζονέτες αλλά και πιο ασφαλές (οι μεζονέτες καίγονται πολύ πιο δύσκολα...)

" Αντιμετώπιση φωτιάς αλά ελληνικά... "
Ενώ η φωτιά καταστρέφει περισσότερα από 150.000 στρέμματα, στο έδαφος είναι καθηλωμένα δύο από τα πέντε ελικόπτερα συντονισμού της Πυροσβεστικής, τα λάστιχα άντλησης νερού των βυτιοφόρων δεν εφαρμόζουν στους κρούνους της ΕΥΔΑΠ και ο πιλότος του κυπριακού ελικοπτέρου συνελήφθη. Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό πριν ο δήμαρχος Μαραθώνα μηνύθηκε από το δασαρχείο όταν προσπάθησε να ανοίξει αντιπυρικές ζώνες.
Συνέλαβαν τον πιλότο του κυπριακού ελικοπτέρου

Η Ελληνική Αστυνομία καθήλωσε στη Ρόδο το ελικόπτερο ρωσικών συμφερόντων που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και είχε στείλει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φωτιάς. Ο λόγος ήταν ότι ο Ρώσος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου εργάστηκε πριν 2 χρόνια στην Αθήνα εξασφαλίζοντας άδεια παραμονής για τρεις μήνες, παρέμεινε όμως στη χώρα και εργάστηκε για έναν ακόμα μήνα χωρίς να το δηλώσει ο εργοδότης του. Για αυτό το ελικόπτερο καθηλώθηκε στο νησί και ο Ρώσος τέθηκε υπό κράτηση. Τελικά, μετά από παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο του Κύπριου υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά, το ελικόπτερο κατάφερε να αναχωρήσει για την Αθήνα και αποφασίστηκε να διευθετηθούν όποιες εκκρεμότητες με την επιστροφή του ελικοπτέρου στην Κύπρου.
(πηγή tvxs)

Σημ.:Κανονικά, έπρεπε να τον μαστιγώσουν στην πλατεία Συντάγματος και μετά να τον παραδώσουν στον Ευαγγελάτο.Θα το ξαναέκαμνε άλλος...?

" Παράθυρα» για τους οικοπεδοφάγους οι πυρκαγιές "
Περισσότερα από 300.000 στρέμματα πράσινου έχουν καεί στην Αττική τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ μέσα σε 10-15 χρόνια προστέθηκαν στο σχέδιο πόλης περίπου 100.000 από αυτά, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν στα καμένα και νομιμοποιήθηκαν. Σε κάθε πυρκαγιά, διεκδικητές επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις φερόμενες ως ιδιοκτησίες τους εκτάσεις.

Ενδεικτικό είναι πως το 1995 εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση 3.500 καμένα στρέμματα και το 2007 τα 9.400 καμένα στρέμματα κινδύνεψαν να μην κηρυχθούν αναδασωτέα καθώς οι αρμόδιοι δεν είχαν κινήσει τη διαδικασία εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Μία έκταση περίπου 7 στρεμμάτων στην περιοχή Πάτημα Βριλησσίων, που είχε πωληθεί από τη Μονή Πεντέλης το 1972 και κάηκε στην πυρκαγιά του 2007, βαφτίζεται οικοδομήσιμη από δικαστική απόφαση. Οι νέοι ιδιοκτήτες στη συνέχεια κατασκεύασαν βίλες στην έκταση αυτή.
(πηγή tvxs)

Σημ.:Παλιά το λέγανε παραθυράκι κρυφομειδιάζοντας...Τώρα το λένε παράθυρο,αύριο νόμιμη ενέργεια...

" Δεν έστειλαν βοήθεια στον Μαραθώνα γιατί μπέρδεψαν την περιοχή! "
Ενα αποκαλυπτικό βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνος που ματαίως ζητούσε βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τελικώς ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος του είπε οτι δεν πήγε εγκαίρως βοήθεια γιατί ...μπέρδεψαν τις τοποθεσίες στην περιοχή. (πηγή tvxs)

Σημ.:Ε, δεν είναι και ο Μαραθώνας το κέντρο του κόσμου!!!Η Μύκονος μάλιστα, είναι!

" Μηνύσεις γιατί άνοιξε αντιπυρικές ζώνες "
Με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου (τον Μάιο), ο δασάρχης Καπανδριτίου υπέβαλε σωρεία μηνύσεων εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Ζαγάρη. Και τούτο γιατί ο τελευταίος, πειθαρχώντας στις υποδείξεις του υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προσπάθησε να ανοίξει αντιπυρικές ζώνες στα δάση της περιοχής του, προκειμένου να τα προστατεύσει στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς...

Οπως κατήγγειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Μαραθώνα, για κάθε αντιπυρική ζώνη που άνοιξε με τα μηχανήματα του δήμου... εισέπραξε αντίστοιχα και μία μήνυση!
(πηγή Ελευθεροτυπία)

Σημ.:Αν άνοιγε κανένα καζίνο, σκυλάδικο, αυθαίρετα κέντρα διασκέδασης δεν θα τον έκαμναν τίποτε.Αντιπυρικές ζώνες...? Δεν ντράπηκε...?


Τελικά δεν θέλησα να σχολιάσω - με τον δικό μου τρόπο -γιατί θα ήμουν πολύ καυστικός.Ίσως θα εγραφα λόγια και εκφράσεις που θα ενοχλούσαν κάποιους.Ίσως και να το μετάνιωνα αργότερα...
Τελικά πόσο πιο κάτω να πάμε...?

Δεν υπάρχουν σχόλια: