Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2009

Στην ουρά...


Στην ουρά λοιπόν περίπου 150.000 ασφαλισμένοι για να βγούνε στην σύνταξη. Πόσο περιμένεις στην ουρά?
Μας το λέει στο παρακάτω απόσπασμα από το capital.gr

Στην ουρά για τη σύνταξη, ακόμη και για δύο χρόνια περιμένουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι αν κι έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, λόγω της γραφειοκρατίας, η οποία διογκώθηκε εξαιτίας των πρόσφατων ενοποιήσεων, της έλλειψης μηχανοργάνωσης που αποτελεί κοινό πρόβλημα σχεδόν για το σύνολο των ταμείων αλλά και της έλλειψης ρευστότητας δεν έχουν ακόμη πάρει τη σύνταξή τους. Υπολογίζεται πως περίπου 150.000 άνθρωποι περιμένουν την έκδοση απόφασης συνταξιοδότησης και ο χρόνος αναμονής ανέρχεται από 9 έως και 24 μήνες στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης. Οι ελλείψεις σε προσωπικό έρχονται να επιδεινώσουν το πρόβλημα, αφού όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, υπάρχουν χιλιάδες οργανικές θέσεις κενές. Μάλιστα, μέρος των κενών αυτών, καλύφθηκε για κάποιο διάστημα από νέους που συμμετείχαν στα γνωστά προγράμματα stage.
Φανταστείτε δηλαδή, την στιγμή που έχετε δώσει όλα τα χαρτιά σας για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες. Την τελευταία μέρα στην δουλειά. Να σας λένε όλοι οι συνάδελφοι "καλοφάγωτη" (εννοώντας φυσικά την σύνταξη...)
Να κάνετε όνειρα για την μετέπειτα πορεία της ζωής σας...

Μια ζωή, σε πιο ήρεμους ρυθμούς και ίσως με σχέδια για κάποια πράγματα, που δεν μπορέσατε να κανετε πριν...

Αργότερα όμως, να ανακαλύπτεις ότι θέλεις έως και 24 μήνες για να πάρεις την πολυπόθητη σύνταξη!!!Άλλο ένα χτύπημα του ανάλγητου κράτους (να την χαίρεστε την ενοποίηση σας...).

Έχουνε φανταστεί-άραγε- αυτοί οι καρεκλοκένταυροι πως μπορεί να περάσει κάποιος χωρίς έσοδα για 24 μήνες...?
Θα μπορούσαν να μην πάνε αυτοί οι ανεγκέφαλοι στην Μύκονο για 24 μήνες ...? Θα μπορούσαν να μην πάρουν μίζες για 24 μήνες...?

Είναι πάρα πολύ...? Ναι, είναι πάρα πολύ!

Όπως πολλή θα είναι και η δουλειά που θα έχει να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου τις επόμενες μέρες (και όχι μήνες).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.