Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

Δεν κάνουν έτσι στους “παλιούς” φίλους


Σαφέστατα δεν κάνουν έτσι .Σαφέστατα, δεν συμπεριφέρνονται με τέτοιο τρόπο στους “παλιούς” φίλους. Δηλαδή στους Έλληνες.

Φανταστείτε σε μια παρέα, όπου υπάρχει κάποιος (Ελλάδα) που συχνά-πυκνά οργανώνει ωραία πάρτυ, στο σπίτι του. Πολλές φορές με περίσσεια-είναι η αλήθεια- χλιδή.

Χλιδή την οποία χαίρονται όλοι (Ευρωπαίοι επιχειρηματίες και κυβερνήσεις) οι καλεσμένοι του. Κάποιες φορές μάλιστα, θέλουν να προσκαλεστούν και άλλοι.

Τα πάρτυ λοιπόν, συνεχίζονται για πολλά χρόνια. Περνάνε καλά όλοι τους. Οικοδεσπότης και καλεσμένοι.

Κάποια στιγμή όμως, τα λεφτά για τα πάρτυ τελειώνουν. Ο οικοδεσπότης, δεν ζητάει να αναλάβουν τα χρέη-οι καλεσμένοι- για τις προηγούμενες γιορτές. Ζητάει να συνεχίζουν να διασκεδάζουν. Να διασκεδάζουν όμως με την διαδικασία του ρεφενέ.

Να προσφέρουν και οι καλεσμένοι, κάτι για την συμμετοχή τους.. Οι καλεσμένοι όμως αρνούνται. Αλλά ψέγουν και τον οικοδεσπότη για την αλόγιστη συμπεριφορά που είχε μέχρι πρότινος.

Στεναχωριέται ο οικοδεσπότης. Δεν του αρέσει αυτή η συμπεριφορά. Θυμάται με πικρία ,πόσο καλά και ωραία τους φερόταν. Πόσο απλόχερα, τους έδινε την διασκέδαση που δεν είχανε οι “άλλοι” στο σπίτι τους.

Δεν κάνουν έτσι όμως στους “παλιούς” φίλους. Γιατί φίλοι υπάρχουν και αλλού. Ίσως και περισσότερο έξυπνοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: