Σάββατο, Μαΐου 21, 2011

Λιγότερους πολιτικούς


Άστραψε και βρόντηξε η καγκελάριος Μέρκελ, στις τελευταίες της δηλώσεις για τηνΕλάδα. Η αιτία ήταν, οι πολλές ημέρες διακοπών και οι πρόωρε συντάξεις που παίρνουν οι Έλληνες. Άσχετα από την λανθασμένη εκτίμηση της Μέρκελ -η πραγματικότητα είναι διαφορετική - γιατί στην Γερμανία ισχύουν τα παρακάτω

Στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία , οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη, στην πράξη κατά μέσο όρο στα 67 έτη. (πηγή Spiegel)

Μπορούμε όμως να παραδεχτούμε, ότι η καγκελάριος έχει κάποιο δίκιο σχετικά με τα προνόμια που έχουν μερικοί στην χώρα μας. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η δεινή οικονομική θέση, στην οποία βρισκόμαστε .

Το θέμα όμως δεν είναι ούτε οι διακοπές, ούτε οι συντάξεις .Το θέμα είναι οι αμέτρητοί (τελικά μάθαμε με βεβαιότητα πόσοι είναι ;) δημόσιοι υπάλληλοι .Όπως επίσης και οι σχέσεις μεταξύ συνδικαλιστών –συντεχνιτών και κράτους .

Αυτά είναι στην ουσία, τα δύο μεγάλα εμπόδια για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Σχέσεις που κρατούσανε από χρόνια, τα αποτελέσματα των οποίων αντιμετωπίζουμε τώρα.

Εκεί –δυστυχώς- είναι το πρόβλημα κυρία Μέρκελ. Δεν είναι οι διακοπές, ούτε οι πρόωρες συντάξεις .Δεν χρειαζόμαστε λιγότερα από τα προαναφερθέντα.

Χρειαζόμαστε λιγότερους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: