Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2006

ΟΑΕΔ...


Σήμερα λοιπόν πήγα στον ΟΑΕΔ για να κάνω εγγραφή στο ταμείο ανεργίας...
Ομολογώ, ότι ένιωθα κάπως παράξενα,μπορώ να πω ότι ντρεπόμουν κιόλας...
Τώρα βέβαια θα μου πει κάποιος ποιος ο λόγος να ντρέπεται...
Δεν το λέω με υποτιμιτικό ύφος,αλλά επειδή είμαι συνηθισμένος να "δουλεύω" (μου θυμίζει λίγο από μουλάρι που μεταφέρει προμήθειες...), απλά νόμιζα ότι ήταν κάποιος άλλος που υπέβαλε τα χαρτιά του.
Ναι, τα χαρτιά του για την κάρτα ανεργίας,για την εγγραφή του στο ταμείο και όλες τις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες που επικρατούν σε μία δημόσια υπηρεσία.
Συγκεκριμένα ένιωθα ότι έβλεπα τον εαυτό μου έξω από το σώμα μου ,σαν θεατής που βλέπει ένα έργο του Αγγελόπουλου, και που περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη σκηνή...
Μια σκηνή,την οποία άκουσα από μερικούς...
"Θέλω να κάνω διακοπή του ταμείου..."
Αυτή την σκηνή θέλω να ζήσω, και να βγω από το έργο...

4 σχόλια:

sexpir είπε...

haris... φίλε μου το πέρασα πριν 4 χρόνια. Η μηνιαία διαδικασία, σφράγισμα επιταγής - εξαργύρωση σε τράπεζα, είναι πράγματι κάπως μελαγχολική. Ομως δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα (εκτός εργασίας) που τον απαρτίζουν.
Ισως είναι η ευκαιρία σου να βρεις κάτι καλύτερο, εγώ προσωπικά δεν το μετάνιωσα.
Σκέψεις τύπου, τι κάνω τώρα, ή δεν είμαι ικανός, ή κοίτα που κατάντησα, δεν έχουν κανένα νόημα. Γαμήθηκες στην δουλειά όλον αυτό τον καιρό, σε αντίξοες συνθήκες όπως περιγράφεις στο blog και δικαιούσε μια μικρή ανάπαυλα. Φυσικά και θα ψάχνεις για δουλειά, φυσικά και θα περνάς από συνεντεύξεις κτπ. αλλά ο extra χρόνος που θα έχεις είναι πολύτιμος.

Haris είπε...

Το ξέρω Αλέκο,αλλά όταν κάποιος θέλει να δουλέψει και δεν μπορεί είνια πολύ άσχημο...
Υπομονή λοιπόν...

sexpir είπε...

να κεράσω κι ένα ποτάκι ;)

Haris είπε...

Εγώ είπα πρώτα να κεράσω ποτό, Αλέκο..
Eσύ, κάνε τα δεύτερα...