Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

Με το Ξυστό...για την ανάπτυξη.Θα μπορούσε να είναι το κεντρικό σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές .Η κυβέρνηση λοιπόν, εξετάζει την επανακυκλοφορία του “στιγμιαίου” αυτού λαχείου.Άλλο ένα κομμάτι, στο παζλ των απέλπιδων προσπαθειών για εξεύρεση οικονομικών πόρων.


Πόροι ,οι οποίοι όμως θα προέρχονται από τον επίσημο (;)-μάλλον μέσω αδειών σε ιδιώτες- κρατικό τζόγο. Ένα κομμάτι, το οποίο ευελπιστούν ότι θα αποδώσει περί τα 200-300 εκατομμύρια στον κρατικό κορβανά. Δεν θα εξετάσουμε τώρα τι θα γίνουν τα κέρδη από το Ξυστό (είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση).


Θα πρέπει όμως να τονίσουμε, την προσπάθεια -και εμμονή -της κυβέρνησης να καλύψει τις “δικές” της οικονομικές ανάγκες, μέσω του τζόγου και όχι μέσω της ανάπτυξης.


Θα μπορούσε να θεσπίσει μέτρα, που να ευνοούν τον τομέα των υπηρεσιών (π.χ. άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων) αλλά και καιτον τομέα της παραγωγικής δραστηριότητας (με έμφαση σε τουρισμό και αγροτικές βιολογικές καλλιέργειες).


Αντί αυτού, κλείνει το μάτι σε κάθε λογής “επιχειρηματία” να επενδύσει στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Έτσι, δεν θα παράγουμε τίποτα αλλά μόνο θα καταναλώνουμε. Αυτό που δεν μας έπιανε είναι μέχρι πότε...


Καλό θα ήτανε λοιπόν, αντί να επαναφέρουν το Ξυστό , να ξύσουν λίγο το κεφάλι τους οι κρατικοί ιθύνοντες, μήπως και μπορέσουνε να ορθοποδήσουν την χώρα.

Γιατί αλλιώς, στο τέλος το μόνο που θα κάνουμε, είναι να ξυνόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: