Σάββατο, Μαΐου 09, 2009

Παυλίδης και Βερελής ,δύο βίοι παράλληλοι...?


Ασφαλώς πολλοί από εσάς, θα γνωρίζετε τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τους δύο αυτούς άνδρες της πολιτικής μας ζωής.

Ο πρώτος (Παυλίδης), αθωώθηκε πανηγυρικά από την ολομέλεια της βουλής και επέστρεψε στην εκλογική του περιφέρεια μέσα σε πανηγυρικά πυροτεχνήματα...

Ο δεύτερος (Βερελής), παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας (;), και μάλλον θα επιστρέφει και αυτός στα δικά του μέρη...

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Ο πρώτος την “γλύτωσε”, παρά τις αποκαλύψεις του εφοπλιστή (και πρώην φίλου του) Μανούση. Έμεινε όμως στο αξίωμα του, καταγγέλλοντας μάλιστα και όσους ήθελαν να τον μπλέξουν, ζητώντας να αποδοθεί “δικαιοσύνη”.

Ο κόσμος γνωρίζει βέβαια ποιος έχει δίκιο στην υπόθεση. Το κριτήριο του είναι αλάνθαστο. Άλλωστε τα ίδια (υποθέσεις δωροδοκίας), αντιμετωπίζουμε όλοι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Ανάλογα με την σπουδαιότητα της ενέργειας μας.

Ο δεύτερος -κάνοντας μια κίνηση ματ κατά τη γνώμη μου-παραιτείται χωρίς να το έχει κοινοποιήσει ούτε στο κόμμα του (έτσι τουλάχιστον φαίνεται).Δεν ξέρουμε αν είναι από ευθιξία ή οτιδήποτε άλλο. Απλά, έκανε μια κίνηση που επικροτήθηκε από το σύνολο της κοινής γνώμης.

Μία κοινή γνώμη που έχει τον δικό του ηθικό και αξιακό κώδικα σαν μέτρο σύγκρισης για τους πολιτικούς. Που ξέρει να γνωρίζει (αλάνθαστο κριτήριο είπαμε) ποιος είναι ο μεμπτός.

Δεν ξέρουμε αν ο Βερελής είναι ο ηθικός ή απόλυτος αυτουργός του νέου σκανδάλου...

Ξέρουμε όμως, ότι ο πολιτικός του βίος δεν είναι παράλληλος με του Παυλίδη, αλλά αντίθετος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: