Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

Την θέλουμε την κάθαρση ;





Θα έπρεπε να είναι ένα ρητορικό ερώτημα ,αλλά-δυστυχώς- η απάντηση ακόμη άγνωστη...

Άγνωστη, εξαιτίας της τελευταίας ανακοίνωσης που εξέδωσε ο λαλίστατος –για τέτοιες περιπτώσεις-Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Κατηγορεί λοιπόν την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί «συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και τις ρίχνουν βορρά στην κοινή γνώμη με στόχο τον αποπροσανατολισμό της από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα»

Δηλαδή, εννοεί ότι η στοχοποίηση (ας χρησιμοποιήσουμε και εμείς αυτό τον όρο) είναι άδικη...Δεν στέκει ως επιχείρημα. Δεν πρέπει δηλαδή, να γνωστοποιούνται α ονόματα (γιατί άραγε...;).Με απώτερο στόχο, να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη «από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα...»

Δηλαδή, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα –που είναι η διαφθορά- δεν αφορά τον ιατρικό κόσμο....Ούτε καν τον αγγίζει (κατά την ανακοίνωση τους). θεωρείται ξένο σώμα...Φυσικά-για τον σύλλογο- το κράτος δεν ζημιώνεται (μήπως θα έπρεπε να επιβραβεύσουμε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών...;) από αυτούς τους επίορκους.

Επίσης -στη αρχή της ανακοίνωσης- αναφέρει ότι «Η θέση του ΙΣΑ. είναι πάγια και ξεκάθαρη. Τεκμηριωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου και των ιατρών συμπεριλαμβανομένων, είναι καταδικαστέες και οφείλουν να επισύρουν τις νόμιμες συνέπειες.»

Πόσο πάγια και πόσο ξεκάθαρη, φαίνεται από την θέση που είναι η χώρα αυτή την στιγμή. Μια χώρα που ζητά και απαιτεί.
Ζητά, να γίνει κάθαρση σε όλους τους τομείς. Απαιτεί, να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτής της δραματικής κατάστασης που βρίσκεται.
Ο Ιατρικός Σύλλογος θα ακολουθήσει...;

Δεν υπάρχουν σχόλια: