Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

Ένας μίνι –εμφύλιος


Αυτό έζησα την περασμένη Τρίτη στο Σύνταγμα .Λίγο η περιέργεια ,λίγο η ερασιτεχνική ενασχόληση με την φωτογραφία, με έφεραν στην πλατεία αυτή.

Δύο προσωπικές διαπιστώσεις.

Πρώτον, μάλλον βάζουν επίτηδες τους αστυνομικούς να περνάνε αυτό το μαρτύριο. Ώρες ορθοστασίας σε υψηλές θερμοκρασίες, δεχόμενοι κάθε είδους απειλές και ύβρεις με χυδαίους έως και αστείους χαρακτηρισμούς. Είναι φυσικό μετά, να χτυπάνε και να θέλουν να ισοπεδώσουν ότι κινείται. Παλιό και πετυχημένο το σχέδιο. Θυμίζει το «τσίγκλισμα» που κάνουν σε σκυλιά, που πρόκειται να λάβουν μέρος σε κυνομαχίες.

Δεύτερον, η περιφρούρηση (όποια και αν ήταν αυτή) έχει δυστυχώς χαθεί από τους αγανακτισμένους. Στην ουσία η πλατεία είναι ένα ανεξάρτητο κρατίδιο. Ένα κρατίδιο όπου ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε (φανταστείτε μέχρι και συσκευές laser πουλούσανε οι μετανάστες).

Οι προβοκάτσιες παντού. Στην πρώτη γραμμή νεαρά παιδάκια. Το πιο πιθανό, να είναι από διαλυμένες οικογένειες και να το βλέπουν όλο αυτό το σκηνικό σαν παιχνίδι.

Η βραδιά φυσικά έκλεισε με μια αλόγιστη (γιατί υπάρχει και λογική ;) χρήση χημικών. Αέρια, που στην ουσία δεν κάνουν τίποτα Γιατί υπάρχουν οι αντιασφυξιογόνες μάσκες (τις οποίες φοράνε) αλλά κάνουν να υποφέρουν και τους τριγύρω (με την δράση των αερίωναυτών) που δεν χρωστάνε τίποτα.

Έλληνες εναντίον Ελλήνων.

Μήπως τελικά ,δεν είναι μίνι αλλά κανονικός εμφύλιος ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: