Κυριακή, Αυγούστου 28, 2011

Στην χώρα που ζεις



Ο τίτλος είναι ένα κομμάτι από μια φράση, σε ένα βιβλίο του ΝτίνουΟικονόμου. Γράφει  λοιπόν    «   Εδώ στην χώρα που ζεις ευδοκιμούν οι παρέες, που προϊόντος του χρόνου μετατρέπονται σε μασονίες».

Είναι μια πικρή αλήθεια. Μια αλήθεια, της οποίας τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα, με μεγάλη ένταση. Είναι αυτό που εννοούμε, ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Προήλθε κυρίως από την ηθική και πνευματική κρίση, που κυριαρχούσε κατά κόρον στη  Ελληνική επικράτεια.


Οι –γνωστές άγνωστες – παρέες (συντεχνίες)  που δημιουργούνται από κάποιους και ανδρώνονται, επεκτείνονται και στο τέλος κυριαρχούν. Φυσικά με την ευλογία των πολιτικών…..


Οι στόχοι ξεκάθαροι και απλοί. Να δημιουργήσουν ένα είδος μονωπολίου ( με την βοήθεια φίλων τους που κινούν τα νήματα, η γνωστή ευλογία….) και να αποκλείσουν συμπολίτες τους από το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών.


Κάπου- κάπου δείχνουν καμιά μεγαλοθυμία ( πάντα με το αζημίωτο) σε κάποιους αποκλεισμένους. Αποκλεισμένο, που κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να εισχωρήσουν και αυτοί, στην ξεχωριστή μασονική στοά που τους αναλογεί.


Εδώ είναι και τα μεγάλα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν.

Θα σταματήσουν οι παρέες να ευδοκιμούν ή θα συνεχίσουν (προϊόντος του χρόνου)  να μετατρέπονται σε μασονίες….

Δεν υπάρχουν σχόλια: