Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2011

Πνευματική εφεδρεία



Μάλλον, αυτός είναι ο πιο κατάλληλος τίτλος που αρμόζει σε κάποιους υπουργούς της Κυβέρνησης.
Η αιτία είναι οι διαφωνίες ( ή καλύτερα επίρριψη ευθυνών ήταν), στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την εφεδρεία.

Κανένας...
–όπως φαίνεται- δεν θέλει να την εφαρμόσει στον τομέα του.

Ας πάρουμε τις δηλώσεις του όμως ( όπως τα γράφει το capital.gr )
“ Ο κ. Ρέππας συνεπικουρούμενος από τον Ευ. Βενιζέλο χρέωσε την αποτυχία στον προκάτοχό του (και απόντα από την συνεδρίαση) Γιάννη Ραγκούση επειδή, όπως είπαν, δεν έκανε σωστά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων – εξαιτίας της οποίας «στράβωσε» η εφεδρεία. Τα σκάγια του κ. Βενιζέλου μάλιστα πήραν και τον δικό του προκάτοχο Γιώργο Παπακωνσταντίνου αποδίδοντας και σε αυτόν ευθύνη για την προβληματική απογραφή.”

Φυσικά και πρέπει να διατηρηθούν κάποιοι,  οι οποίοι έχουν γνώση της θέσης στην οποία βρίσκονται. Υπάρχουν όμως και θέσεις ( ίσως χωρίς ιδιαίτερη χρησιμότητα ), που καλύπτονται από ανθρώπους σε αριθμό μεγαλύτερο των απαιτουμένων.

Πιο ξεκάθαρα η κα Διαμαντοπούλου είπε ότι : 
 «Πέσαμε έξω στους στόχους και πρέπει να ορίσουμε τους νέους στόχους του 2012 για να μην έχουμε τα ίδια», ήταν μία ενδεικτική φράση της κ .Διαμαντοπούλου.
Η ίδια παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους το εκπαιδευτικό προσωπικό ορθώς εξαιρέθηκε από την εφεδρεία...»

Είναι περισσότερο από σαφές, ότι δεν πρέπει να γίνουν μειώσεις στον αριθμό των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων,  που όπως αναφέρθηκε παραπάνω , είναι ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΙΣ. Το διαπιστώνει κάποιος, αν επισκεφθεί μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δημόσια υπηρεσία.

Εκεί είναι το πρόβλημα και όχι σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Εκεί είναι, που θα πρέπει να γίνουν οι μεγαλύτερες μειώσεις προσωπικού.
Άλλωστε αυτό ήταν το μόνιμο όνειρο του κάθε Έλληνα.
Ένα γραφειάκι, για να στεγάσει την ζωή του...
Μια ζωή σε μόνιμη πνευματική εφεδρεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: