Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

Θα ζητήσει συγνώμη ?




Πολλά έχουν γραφεί στο παρελθόν και θα γραφούν στο μέλλον, για την αξιοπιστία της είδησης. Αφορμή ( τι άλλο ...;)  η χαλκευμένη είδηση-ρεπορτάζ  για την αύξηση του αριθμού των Δημ. υπαλλήλων στην Ελλάδα, κατά την περίοδο της κρίσης..


Το ρεπορτάζ έγινε από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Το διέψευσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι (ο Υπ.Οικονομικών, η ΚΕΔΚΕ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Παύλος Γερουλάνος ), αλλά κυρίως η τρόϊκα. 
Μέχρι τώρα, ούτε ο δημοσιογράφος αλλά ούτε και η εφημερίδα έχουν προχωρήσει σε μια μορφή δημόσιας συγνώμης. Μια συγνώμη για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος, για την ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει ( ή προκάλεσε ήδη....?) ένα τέτοιο δημοσίευμα στο εξωτερικό. Φυσικά, δεν είναι το μοναδικό δημοσίευμα που συκοφαντεί την χώρα. Απλά στην συγκεκριμένη στιγμή, χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ο δεύτερος, είναι ότι σπιλώνονται άνθρωποι ( όπως ο Γιάννης Ραγκούσης) οι οποίοι προσπάθησαν να προχωρήσουν κάποιες μεταρρυθμίσεις .
Για  από αυτές το κατέφερε, όπως η Διαύγεια και ο Καλικράτης. Άλλες δεν προχώρησαν, λόγων σφοδρών αντιδράσεων από εσωκομματικούς αντιπάλους.

Επανέρχεται λοιπόν το ερώτημα.
θα ζητήσει συγγνώμη η εφημερίδα και ο δημοσιογράφος ?
Θα ζητήσουν συγνώμη για την ανήθικη τακτική που ακολουθούν ?

Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Προτιμάνε να βαλτώνουν σε χαμηλότερα επίπεδα.
Όπως και οι τελευταίες κυκλοφορίες, της συγκριμένης εφημερίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: