Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

Κωλοχώρα ;
Μα, καλά ...σε τι κωλοχώρα ζούμε βρε Χάρη....
Αυτή ήταν η τελευταία φράση μιας φίλης μου, πριν κλείσουμε το τηλέφωνο. Αφορμή για την φράση αυτή ,ήταν το ατύχημα που έπαθε με το αυτοκίνητο της στην Εγνατία Οδό ( από το οποίο ευτυχώς, βγήκε σώα και αβλαβής).
Το αυτοκίνητο της ( αφού χτυπήθηκε από ένα άλλο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκε αμέσως μετά την σύγκρουση) τυλίχθηκε στις φλόγες και γλύτωσε παρά τρίχα.

Δύο ,είναι τα σημεία που χρειάζονται προσοχή.

Πρώτον ,η τροχαία που ήρθε έκανε μια απλή καταγραφή του συμβάντος και περιορίστηκε σε εκφράσεις συμπαράστασης ( πάλι καλά που δεν πάθατε τίποτα χειρότερο κορίτσια, κλπ).Ούτε να καλέσει τα άλλα περιπολικά ,ούτε να ενδιαφερθεί περισσότερο. Το αντίθετο μάλιστα, είπανε ότι τώρα δεν θα βρούνε το αμάξι που τους χτύπησε γιατί θα βγήκε από την Εγνατία στην πρώτη έξοδο....( για αυτές τις επισημάνσεις τους πληρώνουμε...;) .Το γεγονός, ότι οδηγεί ένας επικίνδυνος στους δρόμους τους άφησε ασυγκίνητους.....

Δεύτερον, όταν ζήτησε από την Εγνατία Οδό Α.Ε. το βίντεο με αποσπάσματα μετά την πρόσκρουση ( αφού είχε γίνει πριν από την γαλαρία) εκείνοι όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα, αλλά της έδωσαν και μια( !!!) μόνο εικόνα με θολά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Φυσικά μία εβδομάδα μετά.

Καμία υποστήριξη, καμία προστασία .Ούτε από το Κράτος, αλλά ούτε και από εταιρείες που πλουτίζουν με παραχώρηση δικαιώματος από το Κράτος.
Είμαστε δηλαδή αφημένοι στο έλεος των ανθρώπων που περιτριγυριζόμαστε. Αν  είμαστε τυχεροί καλώς, αν όχι....
Για αυτό λοιπόν, επανέρχεται και πάλι το ερώτημα .
Μα, καλά ...σε τι κωλοχώρα ζούμε βρε Χάρη....

Κρατώ το πρώτο συνθετικό. Είναι το μόνο ρεαλιστικό.
Για το δεύτερο δεν μπορώ να πω τίποτα.

Καλή επάνοδο από τις διακοπές μας....Δεν υπάρχουν σχόλια: