Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2012

Το τέρας
Είναι κάποιος φορές, που το τέρας είναι τόσο μεγάλο. Που δεν μπορείς να το πολεμήσεις. Που παραδίνεσαι.
Κάτι παρόμοιο, συνέβη και με εμένα.

Ξεκινάμε.
Αφού προσπάθησα την προηγούμενη εβδομάδα να πάρω την καινούρια άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου ( μετατροπή από βενζίνη σε υγραέριο), από την Δν/ση Συγκοινωνιών Ανατ.Θεσ/νίκης όπου διαμένω, με παρέπεμψαν στην Δν/ση συγκοινωνιών Δυτ.Θεσ/νίκης ( θα αναφερθώ εκτενέστερα αργότερα).
Αποφάσισα λοιπόν σήμερα  να πάω ( έχοντας φυσικά και την εξουσιοδότηση της μητέρας μου, γιατί κατέχει το 50% του αυτοκινήτου) για να παραλάβω την άδεια στο Καλοχώρι Θεσ/νίκης (Δυτικά) όπου βρίσκεται η υπηρεσία .

Ευτυχώς βρέθηκε ένας συγγενής εκεί -για τον ίδιο λόγο- και μου εξήγησε ότι έπρεπε να συμπληρώσω πρώτα μια αίτηση από το γραφείο με τις αιτήσεις και μετά, στην θυρίδα Νο4 ( !!!).
Ένα γραφείο, γεμάτο χαρτιά σε στίβες.
Πλησιάζω λοιπόν και….
-Καλημέρα ( λέω εγώ…).
- (Καμία απάντηση από τον υπάλληλο)
- Θα ήθελα μία….
- ( Δίνει αμέσως χωρίς να μιλήσει μια αίτηση).
- Επίσης, θα ήθελα και μια αίτηση για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας… ( σου την έφερα σκέφτομαι από μέσα μου…)
-Έχεις 75 ευρώ για χάσιμο… ? ( απαντά επιτέλους ο υπάλληλος)
-Πώς είπατε ?
-Ναι, 75 ευρώ θέλουν για να κάνεις μια αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας.
- ( Έδειξα αμέσως την έκπληξη μου).
-Είδες που σου γλυτώνω και λεφτά εγώ ….?
Φεύγω αποσβολωμένος και κατευθύνομαι στην θυρίδα Νο4 όπως μου είπε ο συγγενής.

Θυρίδα Νο 4.
-Καλημέρα ( λέω εγώ…).
 Καμία απάντηση από τον υπάλληλο, κάνει νόημα να του δώσω τα χαρτιά. Αφού τελείωσε, μου δίνει ένα μικρό τετράγωνο χαρτάκι με κάποιου είδους ιερογλυφικά και με παραπέμπει στην θυρίδα Νο 18.

Θυριδά Νο 18
-Καλημέρα( λέω εγώ, κάπου θα μου κάτσει μία…)
Κανένας δεν ήταν εκεί, όπου μάλλον στεγαζόταν το αρχείο. Έρχεται σε κάποια στιγμή κάποιος ασθμαίνοντας ( λες και δούλευε σε ορυχείο).
-Φιλαράκι, βάλε το χαρτάκι εδώ και μετά πάλι πίσω στην θυρίδα Νο 4.


Θυρίδα Νο 4.
Εκεί μου εξηγεί κάποιος (που περίμενε και αυτός για τον ίδιο λόγο...) ότι θα φέρουν τον φάκελο από το αρχείο και θα μας ειδοποιήσουν (?).
Εν τω μεταξύ, κατά την αναμονή  κοιτάζοντας τα διάφορα γραφεία, παρατήρησα τον χώρο με τις πινακίδες κυκλοφορίας. Στοιβαγμένες όπως-όπως και αυτοκόλλητα τύπου ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ, ΑΡΙΑΝΑΡΑ ΟΛΕ κολλημένα (αλήθεια είναι περιουσία δική τους ή του κράτους ;). Ξαφνικά, καταλαβαίνω ότι έφτασε η σειρά μου ( αφού ο προηγούμενος είχε εξυπηρετηθεί, άρα ο επόμενος ήμουν εγώ, φυσικά μην ρωτήσετε αν φώναξαν το όνομα μου….).
Μου δίνουν λοιπόν ένα χαρτί, για να πάω στο πρωτόκολλο.

Πρωτόκολλο  
Το μοναδικό τμήμα (από όσα είδα), όπου υπάρχει μηχανοργάνωση. Ενώ γινόταν η πρωτοκόλληση βλέπω μια  γραφική  μορφή  δημόσιο υπάλληλο που φορούσε ποδοσφαιρική  μπλούζα της Arsenal ( με το επίθετο BELLAMY στο πίσω μέρος, αν ενδιαφέρει κανένα…).Πάντως δούλευε ( για να μην τον κακολογήσετε αμέσως….).Έψαχνε κάποια χαρτιά.
Επίσης-για να υπάρχει και μια ισορροπία- αυτοκόλλητα κολλημένα ΠΑΟΚΑΡΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ( όχι και να μας φάνε οι Αρειανοί,ντροπή…!).
Αφού τελείωσε η διαδικασία, πάλι πίσω στην θυρίδα Νο 4.

Θυρίδα Νο 4.
Παράδοση εγγράφων και υπενθύμιση (!!!) ότι θα πρέπει να ξαναπάω μετά από μία εβδομάδα, για να πάρω την άδεια από την θυρίδα Νο6.
Στην θυρίδα Νο6 όμως, υπάρχει ένα χαρτί που λέει ότι κάθε Τετάρτη θα εξυπηρετούνται μόνο τα ΚΕΠ και όχι οι πολίτες.
-Συγνώμη ( απευθυνόμενος στον υπάλληλο της θυρ.Νο 4), υπάρχει στην θυρίδα Νο6 υπάρχει ένα χαρτί που λέει ότι κάθε Τετάρτη θα εξυπηρετούνται μόνο τα ΚΕΠ και όχι οι πολίτες….(εγώ)
- Λες να σου το είπα τζάμπα…; ( θυμωμένος και με ειρωνικό βλέμμα).Σήμερα γιατί σε εξυπηρέτησα…;

Φεύγεις λοιπόν με την αίσθηση(από μια τέτοια δημόσια υπηρεσία), ότι τελικά ίσως θα ήταν λυτρωτικό να ερχόταν επιτέλους μια χρεωκοπία.
Μια χρεωκοπία, που θα καταβαράθρωνε τα πάντα και ίσως να μηδένιζε το κοντέρ.
Για μια νέα αρχή, με σεβασμό προς τον πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: