Δευτέρα, Απριλίου 20, 2009

Ποιος θέλει να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας ?


Δεν είναι μια ερώτηση ρητορικού τύπου. Απλά, εκτός από τους γνωστούς-γνωστούς (πολιτικοί ιδίως κυβερνητικοί, αστυνομικοί ιδίως αποτυχημένοι και συντηρητικοί γεννημένοι αποτυχημένοι...).

Υπάρχει όμως, και μια σιωπηλή -συντριπτική-πλειοψηφία που δεν θέλει να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας. Δεν θέλει γιατί είναι αυτός που έδωσε -αλλά θα δώσει ακόμα πιο πολλές-σφαλιάρες στο “σύστημα”.Ένα σύστημα, με χίλια δυο πρόσωπα αλλά με μία πάγια και μόνιμη επιδίωξη. Την διατήρηση της καταπίεσης του πολίτη.

Δεν θέλουμε να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας, γιατί ξέρουμε ότι δεν χρησιμοποιεί τα λεφτά από τα λάφυρα των τραπεζών ( λάφυρα γιατί, ληστές δεν είναι και οι τραπεζίτες με την ανοχή του κράτους...?) για δικό του και μόνο όφελος. Απλά, κάνει και αγαθοεργίες σε άτομα με μικρή (ή και ελάχιστη) οικονομική επιφάνεια.

Δεν θέλουμε να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας, γιατί ξέρουμε ότι ενώ τον κυνηγάνε τόσοι πολλοί, αυτός δεν πυροβόλησε ΠΟΤΕ του αστυνομικό. Δεν λέρωσε, τα χέρια του με αίμα από τους διώκτες του. Υπάρχει άραγε, κάτι παρόμοιο στα παγκόσμια χρονικά...?

Δεν θέλουμε να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας, γιατί αποτελεί μια ελπίδα αμφισβήτησης απέναντι στην συνεχή ρομποτοποίηση που επιχειρήται να γίνει, καθοδηγούμενη από την κεντρική εξουσία...

Τέλος, δεν θέλουμε να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας, γιατί αποτελεί το alter ego μας.. Θα θέλαμε πολύ να του μοιάσουμε .Είναι κατά κάποιο τρόπο, ο superman των παιδικών μας χρόνων.
Μία φιγούρα που χάθηκε, από το μυαλό μας -μεγαλώνοντας-την οποία ξαναβρίσκουμε στο πρόσωπο του.

Άραγε, ποιος θέλει να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: