Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

Ξεκάθαρα λόγια και πράξεις.




Αυτά πάνω –κάτω λέει και Αλ. Παπαχελάς σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής με τίτλο «μόνο εμείς οι ίδιοι». Ξεκάθαρα λόγια και πράξεις, για να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Με δικές μας πρωτοβουλίες και ενέργειες. Για να πειστούν και οι υποψήφιοι ξένοι επενδυτές.
Προτείνει επίσης ο δημοσιογράφος, ότι θα πρέπει να παρθούν ταυτόχρονα και κάποια μέτρα.

Ας μείνουμε σε ένα από αυτά.

 Προστασία απέναντι σε ντόπιους «νταβατζήδες» ή ολιγάρχες, οι οποίοι θέλουν να κρατούν κάποιες αγορές κλειστές με τη χρήση κάθε αθέμιτου μέσου. Επιβολή, δηλαδή, του νόμου με ίσο τρόπο προς όλους.

Aυτές οι κλειστές αγορές είναι, που στραγγαλίζουν κάθε κίνηση δημιουργίας. Κάθε πρωτοβουλία, που μπορεί να επιφέρει το διαφορετικό ( και ίσως το καινοτόμο).
Σε αυτά αντιστέκονται ( ευτυχώς για λίγο ακόμα, την χάνουν την μάχη) οι εγχώριοι νταβατζήδες ή ολιγάρχες .
Οι αναχρονιστές αυτοί, που προσπαθούν με κάθε μέσο ( τις περισσότερες φορές αθέμιτο), να διατηρήσουν τα κοτζαμπάσικα προνόμια τους .Πουλώντας φυσικά αυτή την εκδούλευση και στους άλλους συντεχνίτες.

Συντεχνίτες, που συντάσσονται και αυτοί ενάντια σε κάθε αλλαγή. Που θα επιφέρει την απελευθέρωση από προνομιακά και ασφυκτικά πλαίσια.

Πλαίσια που θέτουν οι ίδιοι, για κάθε νεοεισερχόμενο που θέλει ( έχοντας τα ίδια τυπικά προσόντα) να δημιουργήσει .Βασιζόμενος πάνω στο Συνταγματικό δικαίωμα.
Το δικαίωμα στην εργασία.

Αυτά –και άλλα πολλά-βλέπουν οι επενδυτές και διστάζουν να έρθουν στην Ελλάδα.
Αυτά όμως, θα αλλάξουμε εμείς.
Μόνο εμείς οι ίδιοι.
Με ξεκάθαρα λόγια και πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: